Kövess minket a Facebookon is! H-8200 Veszprém, Baláca sor 21.
Tel.: +36 88 799 100 | Email: info@balacapanzio.hu

Veszprém
A királynék városa


Veszprém Magyarország legmagasabban fekvő megyeszékhelye. Északról a Bakony, délről pedig a Balatonfelvidék öleli körül a Séd-menti dombokra épült várost. Veszprém gazdag történelme és kedvező elhelyezkedése miatt minden évszakban tud valamit nyújtani, ami miatt érdemes meglátogatni.

A várnegyed látnivalói közé tartozik a Szent Mihály Székesegyház a Várkúttal és az Érseki palotával a Szentháromság téren, valamint itt található I. István király és Gizella királyné szobra és a Tűztorony is.

A várnegyeden kívül található a Benedekhegy alatt a Szerelem-sziget és a Margit-romok, majd innen továbbhaladva következik a Szent István völgyhíd, a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark valamint a Gulya-domb, amelyek aktív kikapcsolódásra - túrázás, geocaching - invitálják a látogatókat.

A kultúrális életről a Veszprémi Petőfi Színház és a Pannon Várszínház gondoskodik, valamint nyaranta megrendezésre kerül a Rozé, Rizling és Jazz napok, a Veszprémfest és az Utcazene fesztivál.

A város a gasztronómia terén is a toppon van, több kimagasló színvonalú étterem is megtalálható és a kávézóknak is igen színes a palettája.

Nem elhanyagolható a Balaton közelsége sem: autóval kevesebb, mint fél óra elérni Balatonfűzfőt, Almádit, Füredet vagy éppen Csopakot, amelyek mindegyike kiváló strandokkal büszkélkedik.

Hasznos linkek: